Ambulatoriul din Bistrița realizat cu fonduri europene, cu probleme la teren

427

După cum bine se cunoaște, la sfârșitul anului 2015 a fost dat în folosință publică Ambulatoriul SJU Bistrița finanțat cu bani europeni, suma total alocată fiind de aproape opt milioane de euro. Lucrrile de reabilitare au fost realizate în 16 luni. Licitația pentru contractul de lucrări a fost atribuit asocierii dintre SC Euras SRL Satu Mare, SC Creativ Group SRL Bistrița și SC Izorep SRL Trgu Mureș, oferta câștigătoare fiind de 9,9 milioane de lei fără TVA. Contractul a presupus execuția unor lucrări de construcții și furnizare echipament tehnologic.

Toate bune și frumoase, bistrițeni se bucură de condiții absolut europene, iar președintele Cj BN, Emil Radu Moldovan, iese din papuci și dă pe dinafară, fiind sută la sută sigur, că îl așteaptă încă un mandat la șefia județului. Oricum el nu are nici un fel de emoții pentru un nou mandat având în vedere apartenența și legăturile acestuia la sistem cu partea cea mai obscură și secretă a acestuia.

Revenind la perla de pe coroana lui Răducu, Ambulatoriul de pe strada Gării, problemele au început să apară după darea în folosință a acestuia și semnarea ultimelor documete cu cei de la fondurile europene. Inexiplicabil și neașteptat, s-a constatat că terenul de sub ambulatoriul Bistrița, cumva situația acestuia nu este clară, existând probleme cu întăbularea și cu partajarea acestuia. Situația este de neînțeles, deoarece după cum bine se cunoaște, orice proiect cu fonduri europene, nu poate trece de primul filtru, dacă situația terenului nu este clară din punct de vedere juridic.

Deocamdată situația a ajuns la președintele CJ, care caută disperat soluții pentru remedierea situație, ca nu cumva neregulile constatate să ajungă le cei de la UE. Că după aceea chiar că pot apărea probleme.


 

Materialul din aceasta pagina a fost un pamflet, trebuie, asadar, tratat ca atare!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ