Ambasada SUA din Turcia, închisă marți

78
Sursa foto: agora.md

Ambasada SUA din Ankara a fost închisă marți în contextul a două incidente armate, inclusiv cel în care ambasadorul rus a fost ucis, transmite sputnik.md, prluând agenția de presă RIA Novosti.

 

Ambasada SUA de la Ankara și consulatele de la Istanbul și Adan sunt închise astăzi și nu vor activa în regim obișnuit”, se spune în comunicatul reprezentanței diplomatice americane, citat de RIA Novosti.

Reprezentantul Departamentului Politicii Externe al SUA a comunicat că o persoană care avea în mână un pistol a tras câteva focuri în timpul unui incident produs în preajma intrarării în ambasada SUA de la Ankara. Autoritățile turcești au arestat agresorul și au pornit investigațiile.

Departamentul de Stat a confirmat informația cu privire la focurile de arme care au fost trase lângă ambasada SUA de la Ankara și a adăugat că victime nu sunt, iar infractorul a fost reținut. Câteva ore înainte de acest incident, în imediata apropiere a ambasadei americane, a avut loc un atentat terorist în care a fost ucis ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov.

LĂSAȚI UN MESAJ