Cu influenţe printre politicienii bistriţeni, Casa de Investiţii Alianţa desfăşoară investiţii de milioane de euro în domeniul imobiliar.
În 2010, compania a reuşit o tranzacţie de aproape două milioane de euro, prin vânzarea unui spaţiu de birouri pe strada C. R. Vivu. Banii au fost alocaţi direct din conturile Ministerului Muncii pentru sediu administrativ al instituţiei.

Tranzacţia a fost tranşată la aproximativ două milioane de euro. Firma s-a extins şi a cumpărat acţiunile SC Industrializarea Laptelui (SCIL) , unde nume grele ale democrat-liberalilor erau membri ai Consiliului de Administraţie. Fabrica a fost demolată, fierul vechi refolosit, iar acum firma vinde terenul de zece ori mai scump decât valoarea la care a fost evaluat. Casa de Investiţii Alianţa are un succes nebun şi cifra de afaceri a grupului de investitori este în creştere continuă.

Alianţa face afaceri cu statul şi ia două milioane de euro dintr-un şut

Casa de Investiţii Alianţa a reuşit o tranzacţie de răsunet în iarna anului 2010, când a vândut un imobil cu aproximativ două milioane de euro. Fericitul cumpărător este Inspectoratul Teritorial de Muncă. Birourile de lux achiziţionate în plină recesiune au o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi.
Casa de Investiţii Alianţa desfăşoară afaceri în domeniul imobiliar şi a reuşit câteva tranzacţii interesante, în plină recesiune. Afacerile cu Statul sunt preferate de investitori, care au reuşit să se axeze pe acest tip de tranzacţii.
La două săptămâni de la afacerea cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa de Investiţii Alianţa cumpără pachetul majoritar şi devine acţionar principal al Societăţii de Industrializare a Laptelui.

Şmenuri cu fabrica de lapte a Statului

Pe scurt, activitatea societăţii de Industrializare a Laptelui a încetat pentru că nu mai era profitabilă. În anul 2009, pachetul majoritar al SCIL era deţinut de Autoritatea pentru Valorificarea Arhivelor Statului AVAS. Înainte de marea tranzacţie, AVAS deţinea 50,86 la sută din acţiuni, SCIL PAS 10,2 la sută, Alianţa 10,2 la sută şi alţi acţionari 28,71 la sută. În 2010, intră în schemă Casa de Investiţii Alianţa şi în două luni cumpără pachetul majoritar. Fabrica este pusă la pământ, fierul vechi este valorificat şi terenul scos la vânzare la 2,2 milioane de euro.
În anul 2009, în urma unui raport de audit intern, specialiştii desemnaţi au constatat că SCIL deţine terenuri în valoare de 747.000 de lei, construcţii de 583.000 de lei, instalaţii de 260.000 de lei şi autovehicule 260.000 de lei. Total 1,5 milioane de lei. Mijloacele fixe şi bunuri de inventar au fost vândute urgent la 500.000 de lei.
Cu câtva luni de la marele tun, auditorii desemnaţi au considerat că terenul SCIL costă de zece ori mai puţin. Adică vreo 200.000 de euro. Suprafaţa de teren de 7.500 de metri pătraţi este scoasă la vânzare la preţul de 2,25 milioane de euro, după cum susţin reprezentanţii societăţii. Deocamdată nu s-a arătat nimeni interesat să cumpere terenul situat la ieşirea din oraş.
În 2010, intră în schemă Casa de Investiţii Alianţa şi în două luni cumpără pachetul majoritar. Gurile rele susţin că politicieni de marcă ar fi în spatele acestui tun. Fabrica este pusă la pământ, fierul vechi este valorificat şi terenul scos la vânzare la 2,2 milioane de euro. În 27 februarie 2010 s-a finalizat contractul de vânzare cumpărare al acţiunilor deţinute de AVAS. După ce Alianţa pune gheara pe pachetul majoritar, terenul explodează la 2,2 milioane de euro, adică de zece ori mai mult decât a fost evaluat.
Casa de Investiţii  Alianţa a achiziţionat 61 la sută din acţiunile SCIL Bistriţa şi a devenit acţionar majoritar. În aceste condiţii, a comandat rapid dărâmarea clădirii. Fierul vechi a fost refolosit.
Alianţa deţine 61 la sută din acţiuni, alţi acţionari deţin 28 la sută iar SCIL are o felie de doar 10 la sută.

Pensiuni de lux la Colibiţa

Pensiuni de lux la Colibiţa unde administraţia PDL a modernizat drumul sunt următoarele investiţii ale companiei care prosperă pe zi ce trece.
În mare taină, Casa de Investiţii Alianţa construieşte o pensiune de lux, pe malul lacului Colibiţa. Şantierul este camuflat de pânze care obturează vederea, iar buldozerele lucrează din greu la terasare. Lipseşte orice detaliu asupra investiţiei, deşi legea impune ca orice obiectiv să deţină date de identificare.
Investiţia a demarat de curând şi este estimată la câteva milioane de euro.

În 2010 a intrat tare în business

Din Consiliul de Administraţie al SCIL au făcut parte, printre alţii. Emil Miclea consilier judeţean al PDL şi director general, Bogdan Rusu, membru PDL şi consilier personal al preşedintelui CJ BN.
Pasztor Zoltan este administratorul societăţii, dar şi asociat în firmă, iar asociaţi sunt Pătraşcu Iuliu Ciprian, Mathe Francisc, Pojar Ştefan, Candale Ioana Mioara, Schwarz Cecilia Claudia, Oprea Mariana Marinela, Mureşan Gavrilaş, Schwarz Andrea, Pintea Sandu Gabriel.
După ce a fost preluată de Alianţa, SCIL a obţinut venituri importante.
În 2010, Casa de Investiţii Alianţa a cumpărat pachetul majoritar de la AVAS şi a intrat tare în business.
Cu specialiştii Alianţa la conducere, SCIL a înregistrat profituri fulminante. Dacă în 2008 avea venituri de 382.000 şi în 2009, venituri de 635.000 de lei, după preluare s-a ajuns la venituri de1,4 milioane în 2010.  

Alianţa vrea bloc de lux în faţa Trezoreriei şi aşteaptă culoar favorabil

În sectorul imobiliar, Casa de Investiţii Alianţa a ridicat clădiri impunătoare pe Bulevardul Republicii, dar râvneşte în continuare la terenul din zona Trezoreriei, unde „Casa de Investiţii Alianţa” S.A. Bistriţa şi-a propus să construiască să construiască o clădire cu 10 etaje, în regim hotelier. Primăria Bistriţa a avut câteva oferte tentante din partea societăţii, dar până la urmă afacerile au eşuat.
Momeala a fost aruncată şi investitorii au propus Primăriei Bistriţa în schimb două apartamente şi un spaţiu comercial pentru birouri. Afacerea a căzut şi probabil va fi reluată de Alianţa când va avea la mână câţiva consilieri locali care să susţină acest proiect măreţ.  
Cifra de afaceri a casei de Investiţii Alianţa a crescut de la 200.000 de lei în 2007 la peste 9 milioane lei în 2009, ceea ce arată că afacerile cu Statul şi specula imobiliară reprezintă cheia succesului.
În legătură cu toate aceste afaceri ale societăţii, conducerea acesteia susţine că vrea doar discreţie. „Nu prea ne place să ieşim în presă cu investiţiile noastre. Suntem discreţi în tot ceea ce facem. Credem că e mai bine aşa, decât să ne lăudăm că facem şi dregem”, susţine Mathe Francisc, unul din investitori şi totodată juristul societăţii.

Mihnea Rosenberg

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.