ALDE ar putea gestiona trei sau patru ministere. Liviu Dragnea: „cam așa”.

102

Negocierile pentru formarea viitorului Guvern crește numărul de ministere pe care le-ar putea conduce ALDE, în formula de alianță cu PSD. Din declarațiile făcute luni, 19 decembrie, de către președintele PSD, Liviu Dragnea, ALDE ar putea avea trei sau patru portofolii în viitorul Guvern.

 

Întrebat dacă formațiunea cu care se aliază PSD va avea trei sau patru ministere, Liviu Dragnea a răspuns: „cam așa”. Liviu Dragnea a mai spus că „nu e sigur” că în viitorul cabinet se vor afla și miniștri din guvernul Ponta. În schimb, președintele PSD a precizat că știe ce propunere pentru funcția de premier îi va face președintelui Klaus Iohannis, la consultările de miercuri, dar nu a vrut să spună despre cine este vorba.

PSD și ALDE au semnat astăzi un protocol de colaborare. La semnarea protocolului, Liviu Dragnea a subliniat că în text se precizează că numirile în ministere vor fi făcute proporțional. Întrebat dacă vrea să fie președinte al Camerei Deputaților, șeful PSD a răspuns: „Deocamdată am semnat documentele necesare pentru a încerca să-mi preiau mandatul de deputat. În ceea ce priveşte o posibilă viitoare poziţie pentru mine, vom discuta zilele următoare”, a spus Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ