Agresivitate maximă! Trei bistriţeni, trimişi în judecată pentru infracţiuni contra vieţii

1050

Trei bistriţeni, unul fiind minor, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni foarte grave, omor şi tentativă de omor. Practic aceştia şi-au agresat victimele cu o violenţă ieşită din comun, acestea ajungând ulterior pe patul de spital unde au zăcut zeci de zile, în timp ce o altă victimă a decedat.

 

Unul dintre cei trei este Florin Sbârcea – minor – care este acuzat de procurori de tentativă de omor, violare de domiciliu și amenințare.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 28 august anul acesta, pe fondul unui conflict cu persoana vătămată B.N.D., minorul i-a aplicat acesteia lovituri cu o lopată, cauzându-i leziuni corporale vindecabile în 65-70 de zile. Procurorii au ajuns la concluzia că leziunile cauzate i-au pus victimei în pericol viața. Mai mult decât atât, cu trei zile înaintea acestui incident, minorul a pătruns în curtea altor persoane, pe care le-a ameninţat cu moartea.

La data de 25.08.2017, a pătruns fără drept în curtea persoanelor vătămate T.M. și T.D.A, mascat cu o haină pe care o avea pe cap, după care, având asupra sa un obiect înțepător (furcă), le-a amenințat pe acestea cu moartea. La data de 28.08.2017, având asupra sa un obiect tăietor (țapină) a proferat din nou, amenițări cu moartea, la adresa persoanei vătămate T.D.A.„, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 

 

Un al doilea bistriţean trimis în judecată de procurori este Ursz Ionuţ, şi el arestat preventiv. Acesta este acuzat de omor, tentativă de omor, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Conform procurorilor, în luna iunie, Ursz a pătruns în locuinţa unor bătrâni cu scopul să fure. A dat însă peste stăpânul casei, astfel că i-a administrat o bătaie cruntă, bătrânul în vârstă de 85 de ani decedând. În timpul acţiunii a fost surprins de soţia bătrânului şi drept urmare a atacat-o pe aceasta cu un cuţit, după care i-a smuls cerceii şi un inel de aur. Femeia a avut nevoie de spitalizare, leziunile corporale sufreite fiind vindecabil în termen de 65-70 de zile.

Imediat după comiterea acestor acte de violenţă comise în casa celor doi bătrâni, Ursz a comandat un taxi, însă şoferul a avut şi el parte de coşmarul vieţii lui. Potrivit procurorilor, pe drum, şoferul taxiului a fost şi el agresat, Ursz furându-i atât autoturismul, cât şi 200 lei şi un telefon mobil.

A deposedat prin violenţă pe persoana vătămată C.M.N de autoturismul -taxi cu care a fost transportat de la locul faptei, precum şi de suma de 200 lei şi un telefon mobil. Pe traseu, a lipsit de libertate aceeaşi persoană vătămată, iar după sustragerea autoturismului, l-a condus pe drumurile publice deşi nu pose permis de conducere auto„, arată procurorii în comunicat.

 

Un alt bătrân în vârtsă de 82 de ani a fost agresat de Leonida Epure, în vârstă de 39 de ani, şi acesta fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Potrivit procurorilor, Epure l-a bătut pe bătrân cu o bâtă, provocându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 45-50 de zile. Agresiunea s-a petrecut pe un câmp şi a venit ca rezultat al unor neînţelegeri legate de utilizarea unui teren agricol. Potrivit anchetatorilor, Epure l-a lovit crunt pe bătrân, care era căzut la pământ, cu o bâtă în piept, fracturându-i coastele, după care l-a abandonat pur şi simplu.

Inculpatul a lovit victima cu bâta de sus în jos, ţinând de capătul superior al bâtei cu ambele mâini, timp în care victima se ruga de acesta să nu o omoare, disproporţia de vârstă şi forţă dintre cele două persoane fiind evidentă (…).

După finalizarea agresiunii, inculpatul a abandonat victima în acel loc, aceasta fiind nevoită ca, în condiţiile în care avea mai multe coaste fracturate şi un plămân perforat, să parcurgă pe  jos aproximativ 4-5 ore până la domiciliul său unde a relatat soţiei cele întâmplate„, se arată în încheierea penală de prelungire a măsurii de arest preventiv a lui Leonida Epure, remisă de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, la solicitarea Gazeta de Bistriţa.

Conform documentului, ancheta a fost demarată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, însă în cauză fiind vorba despre comiterea unei infracţiuni foarte grave, competenţa a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Va scapa ministrul justitiei dragi banditi. Stati linistiti ca vin alegerile si pana in 2020 sunteti albiti si va puteti continua activitatea cu succes. Bravo !

LĂSAȚI UN MESAJ