Agent Green cere restaurarea drepturilor Poliției de Frontieră în lupta anti ”Mafia lemnului”

115
Foto © Agent Green / Matthias Schickhofer

Cei de la Agent Green susțin că au depus o solicitate în Parlament pentru ca organele de poliție și cele de la Poliția de Frontieră să aibă din nou atribuții de control și capturare a hoților de lemne din România.

„Jandarmeria, Politia și Poliția de Frontiera nu mai au dreptul sa verifice și să prindă hoții din pădurile României.

Agent Green a depus astăzi solicitarea oficială adresată Camerei Deputaților pentru restaurarea drepturilor acestor organe de control ale Statului.

Actuala formă a proiectului normativ de modificare a Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice a scos în off side autoritatea Jandarmeriei, a Poliției și a Poliției de Frontieră, a căror prezență în zonele cu potențial pericol social și risc ridicat de activități ilegale rămâne o necesitate.

In mod derizoriu însă, actuala conducere a Ministerului Apelor și Pădurilor solicită ca angajații din subordinea Ministerului de Internesă nu mai poată verifica transporturile de lemn provenind din Munții și Parcurile Naționale ale României, ci doar să ceara socoteală culegătorilor de ciuperci și fructe de pădure.

Și toate acestea, în condițiile în care distrugerea fondului forestier a fost declarată,
prin Legea nr. 51/1991, amenințare la adresa securității naționale a României!

Este o situație fără precedent care trebuie urgent soluționată!” motivează aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ