Ioan Păun şi Eugen Curteanu sunt cei doi membri ai Partidului Democrat – Liberal care sunt susţinuţi de partid pentru funcţiile de subprefect în locul social-democraţilor Grigore Timoce şi Ovidiu Frenţ.
Ioan Păun a primit deja ordinul de numire, pe când cel de-al doilea, Eugen Curteanu, stă în aşteptare.

„Cine-n parte, parte-şi face!”. Zicala prinde extrem de bine acum şi la democrat-liberalii bistriţeni. Coaliţia s-a rupt, iar PD-L s-a apucat de treabă şi schimbă tot ce prinde, punându-şi oameni în funcţii: de la subprefecţi, la directori de deconcentrate, culminând cu propuneri pentru secretari de stat în ministere.

Aspiraţii la mai mare

Schimbări peste schimbări. Asta se întâmplă acum la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, ca de altfel în mai toate zonele ţării.

Încă de săptămâna trecută, Ioan Oltean, liderul PD-L din judeţ a început cu înlocuirea subprefecţilor demisionari, Grigore Timoce şi Ovidiu Frenţ. În locul lor au fost propuşi Eugen Curteanu, consilier local, şi Ioan Păun, director al Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă. Cum Eugen Curteanu lasă astfel un post vacant la Consiliul Local Bistriţa, acesta va fi ocupat de următorul democrat-liberal aflat pe lista aşteptărilor, cel mai probabil de Mioara Seica, „veterană” la acest capitol. Cu această ocazia urcă în top, Alexandru Uiuiu clasat acum pe locul paisprezece al grilei pentru un posibil scaun de consilier local, dar pe viitor. De asemenea, consilierul local Gheorghe Tuţă, fost subprefect de altfel, aspiră de această dată mult mai sus, fiind în cărţi pentru un post de secretar de stat, foarte probabil în Ministerul Agriculturii.

Subprefect intrat „în pâine”, celălalt în aşteptare

Grigore Timoce şi Ovidiu Frenţ au demisionat din funcţiile de subprefecţi ai judeţului Bistriţa-Năsăud pe data de 2 octombrie, la o zi după destrămarea Coaliţiei PSD – PD-L. La doar câteva ore de la acţiunea lor „caritabilă”, preşedintele PD-L Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, i-a nominalizat pentru aceste funcţii vacante pe Eugen Curteanu, consilier local, şi Ioan Păun – director al Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă.

Eugen Curteanu a fost propus pentru postul ocupat anterior de Grigore Timoce, iar Ioan Păun, în locul lui Ovidiu Frenţ. Decizia de numire în funcţie a lui Ioan Păun a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul săptămânii trecute, acesta preluând deja ştafeta de la Ovidiu Frenţ.
În cazul lui Eugen Curteanu, înlocuitorul lui Grigore Timoce, lucrurile se desfăşoară mai lent, numirea acestuia nefiind publicată încă în Monitorul Oficial. Instalarea oficială a noilor subprefecţi ai judeţului Bistriţa-Năsăud va avea loc imediat după ce va fi dată decizia de numire în funcţie şi a lui Eugen Curteanu.
Potrivit fostului subprefect al judeţului, Grigore Timoce, democrat-liberalii bistriţeni i-au făcut în această perioadă mai multe propuneri de a trece de la PSD la PD-L şi a rămâne cu funcţia de subprefect. Timoce a asigurat că acesta este şi motivul pentru care se întârzie cu numirea în funcţie a lui Eugen Curteanu. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, spune că deocamdată rămâne în cărţi tot Eugen Curteanu, iar data instalării oficiale a celor doi în funcţii nu este încă stabilită. „Rămâne să vedem când va fi numirea oficială a celor doi subprefecţi. Încă nu am stabilit nimic concret. Deocamdată rămâne propus Eugen Curteanu”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa Oltean.

Seica revine, Uiuiu încă mai fluieră

Odată cu propunerea de numire în funcţia de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud a lui Eugen Curteanu, va rămâne şi un scaun gol în Consiliul Local Bistriţa. Acesta va fi ocupat de următorul membru PD-L aflat pe „lista de aşteptare”, respectiv Mioara Seica, care a mai deţinut două mandate de consilier municipal, între 2000 – 2004 şi 2004 – 2008. „Va fi următorul de pe listă. Deci, este o doamnă, Mioara Seica. A mai fost consilier municipal şi sperăm să înnoim echipa de consilieri în sensul pozitiv, faţă de grupul actual”, a precizat Gheorghe Tuţă. În această situaţie, purtătorul de cuvânt al PD-L Bistriţa, Alexandru Uiuiu, rămâne în continuare în schemă pentru Consiliul Local Bistriţa, dar… pe viitor. „Eu mă bucur de fiecare plecare a colegilor mei”, a precizat ironic Uiuiu aflat acum pe poziţia a paisprezecea în urma plecării unor consilieri. Resemnat şi mândru de funcţia sa, fără a fi propus deocamdată pentru o funcţie anume, este şi consilierul local Alin Seserman, care consideră că postul său actual este unul onorant, după… cel de primar: „Pentru mine este cea mai importantă funcţie pe care o poţi avea într-un oraş, după funcţia de primar. Vă spun sincer că pentru mine poziţia de consilier local este absolut onorantă”, a declarat Seserman. Legat de acesta, circulă zvonul că locul său este păstrat pe mai târziu, respectiv pentru fotoliul cel mare, de primar al municipiului Bistriţa.

Tuţă, în cărţi pentru o funcţie de secretar de stat

Actualmente consilier local şi fost subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, Gheorghe Tuţă asipră de data aceasta spre ceva mult mai sus, mai exact la o funcţie de secretar de stat. El nu a dat însă precizări clare în ceea ce-l priveşte. „Ce-i sigur în ziua de azi? (…). A fost o discuţie preliminară, recunosc, în scopul de a mă îndrepta spre o zonă guvernamentală, dar încă nu s-a stabilit nimic clar”, a spus Gheorghe Tuţă. Deşi acesta este reţinut în a da mai multe detalii vis a vis de această posibilitate, liderul PD-L Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean asigură că Gheorghe Tuţă este propus pentru o funcţie de secretar, posibil în Ministerul Agriculturii, dar deocamdată nimic nu este sigur, existând mai multe variante. „Într-adevăr, Gheorghe Tuţă este în cărţi pentru un post la nivel naţional. Sunt mai multe variante, să vedem… Nu ştiu încă ce se va putea. Probabil, secretar de stat la Agricultură. Dar, repet, există mai multe variante. Nu s-a stabilit nimic concret”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, Ioan Oltean.
Săptămâna aceasta se anunţă încă bogată în ceea priveşte schimbările, numirile şi surprizele politice. Urmează, aşa cum s-a întâmplat şi în aprilie, numiri oficiale cu mare fast, aplauze şi laude. Numiri pentru o perioadă mai lungă, sau, cum ne-am obişnuit deja, pentru un timp foarte scurt.

Iulia STUPINEAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.