Adolescentul care a provocat accidentul în Ajunul Bobotezei pe Valea Bîrgăului mai stă după gratii! Procurorii i-a schimbat încadrarea, din ucidere din culpă în omor calificat

808

Dorel Ionuţ Moldovan, tânărul de 16 ani care a provocat seria de accidente oribile de pe Valea Bârgăului în Ajunul Bobotezei mai rămâne după gratii încă 30 de zile. La finele lunii ianuarie, magistraţii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud au admis propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă, decizie menţinută şi de Curtea de Apel Cluj. 

În plus, adolescentului i-a fost schimbată şi încadrarea, din ucidere din culpă în omor calificat, astfel că dosarul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

 

Dorel Ionuţ Moldovan, în vârstă de 16 ani, a furat camioneta părinţilor şi s-a urcat beat la volan în Ajunul Bobotezei şi a provocat 3 accidente pe o distanţă de 5 km,  în localitățile Tureac și Mureșenii Bârgăului, rănind foarte grav şase persoane. După producerea accidentelor, adolescentul a mai mers câţiva kilometri, după care a oprit pe şosea şi a adormit. Acesta băuse atât de mult, încât a intrat în comă alcoolică.

Toate cele şase victime, toate de sex feminin, dintre care trei în vârstă de 11 ani, una de 14 ani, una de 16 ani şi o alta în vârstă de 35 de ani au duse de urgenţă la spital. Fata în vârstă de 16 ani de decedat la câteva ore după accident, iar după 10 zile a pierdut lupta şi adolescenta în vârstă de 14 ani.

În acea noapte de 5 ianuarie, Dorel Ionuţ Moldovan a fost reţinut pentru 24 de ore, cazul fiind preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, care l-au trimis în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă, propunere admisă de magistraţii de la Judecătoria Bistriţa.

Întrucât după arestarea preventivă a adolescentului a intervenit şi cel de-al doilea deces, al fetei de 14 ani, încadrarea juridică a fost schimbată în omor calificat, iar cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Pe 31 ianuarie, Dorel Ionuţ Moldovan a fost dus în faţa instanţei cu propunere de prelungire a arestului preventiv pentru încă 30 de zile, instanţa admiţând cererea. Astfel, acesta va rămâne după gratii până pe data de 7 martie.

 

Teoretic, faptele comise de adolescent puteau fi încadrate de către procurori chiar în prima fază la omor calificat, ţinând cont că acestea s-au produs prin mijloace care au pus în pericol viaţa mai multor persoane. Or, Dorel Ionuţ Moldovan, fără a avea carnet de conducere, a urcat beat la volanul camionetei pe care a furat-o din curtea părinţilor, şi a condus pe drumul public, unde a comis trei accidente, rănind foarte grav şase persoane, dintre care una a decedat în decurs de câteva ore, iar o alta se zbătea între viaţă şi moarte cu şanse minime de supravieţuire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ