Adevarul din spatele pietelor. Romania a importat pepene in valoare de peste 7 milioane de euro

186

Situaţie dramatică în agricultură! România a importat pepene verde de 7,3 mil. euro în 2016, de 280 de ori mai mult faţă de cât a exportat, potrivit datelor Eurostat prezentate de Ziarul Financiar.

Principalele ţări din care România importă pepeni sunt Grecia, Olanda, Germania şi Turcia, grecii acoperind 40% din valoarea totală a importurilor.

În schimb, exporturile României de pepene verde, în valoare de 26.000 de euro în 2016, sunt nesemnificative faţă de importuri, România exportând în mai puţin de 10 ţări.
Anul trecut România a produs 420.000 de tone de pepene verde, o producţie care este în continuă scădere din 2013 încoace, un trend care se va menţine şi anul acesta din cauza îngheţurilor târzii din primăvară. Chiar şi în aceste condiţii, producătorii de pepene verde continută să investească în această cultură care poate genera profituri de până la 20.000 lei pe hectar. Valoarea producţiei de pepene verde a României se ridică la circa 100 mil. euro.

1 COMENTARIU

  1. Pai, toti bostanii sunt din DABULENI DE TURICIA, GRECIA SAU … cine stie de pe mai unde… ! La fel sunt si legumele si celelalte frcute ori zarzavaturi, pline de „pudarele” si de „E-uri „… ca ele sa nu se altereze de la producator, pana ajung per mesele noastre … si care ne „omoara” sistematic pe toti .
    In asemenea situatie, inteleg faptul ca este o noua forma de ducere si sustinere a unui NOU RAZBOI MONDIAL , ( de exterminare ) ? !

LĂSAȚI UN MESAJ