Liberalii bistriţeni îl acuză pe primarul Creţu de deturnarea forndurilor de la investiţii la reparaţiile de trotuare ce au aruncat oraşul în haos. Consilierul municipal Ioan Peteleu susţine că pavarea trotuarelor se face fără nicio documentaţie tehnică şi fără certificate de urbanism.

„Pentru a argumenta ceea ce am spus până acum, vizavi de această mascaradă cu bugetul de investiții care este deturnat pe reparații vom vedea în anexa de buget de la Direcția de Servicii Publice că sunt lucrări de reparații trotuare. Știți și dumneavoastră ce înseamnă a repara, nicidecum a schimba cu totul ramă stradală, fundamente de structuri, etc. Până în momentul de față Direcția de Servicii Publice a făcut două achiziții vizavi de aceste lucrări. Achiziție-reparații-trotuare și lucrări de reparații trotuare cu pavele prefabricate din beton. Este foarte grav ce se întâmplă, practic nu se face altceva decât să se detruneze niște bani din bugetul de investiții pe niște reparații care se fac fără nicio documentație tehnică. Nici măcar nu cred că au avize și certificate de urbanism, dar acesta este un alt aspect „, a precizat consilierul municipal PNL, Ioan Peteleu, potrivit AS TV.

Nici Alin Seserman nu se lasă mai prejos şi spune că actualul edil al Bistriţei e preocupat mai mult de petreceri şi spectacole, decât de investiţii în lucruri serioase.

„Ideea e că e o practică în ultimii ani, de a trece pe liste faze care de fapt sunt obligatorii. Evaluarea investițiilor, și proiectarea pentru acest tip de lucrări.Și se trece direct pe reparații să poți intervenii când vrei, cum vrei, pot face direcția. Aceasta am văzut că nu are capacitate dsu mă rog le dă unei firme, achiziționează materiale și pe urmă execuția o dă unei firme. Nu e normal să se facă așa fiindcă bugetul alocat unei lucrări este destul de mare și atunci nici evaluări nu avem corecte, pimarul nu poate să dea o explicație dacă metrul de pavaj e 100 de lei sau 70 de lei”, a adăugat consilierul municipal PNL, Alin Seserman.

Conform documentelor existente la primărie, Direcţia de Servicii Publice este vorba 24 de mii de metri pătraţi de pavele, costul lucrărilor fiind de peste 3 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.