ISIS a publicat un afiș în care apare Turnul Eiffel din Paris, transformat într-o armă. Organizația teroristă amenință în legătură cu atacuri în care ar putea avea drept ținte copiii, în Franța.

Luni, 13 noiembrie 2017, se împlinesc doi ani de la masacrul de la Bataclan, din Franța.

ISIS amenință cu atacuri teroriste Franța, într-o propagandă dementă, după ce a dat publicității un poster, înainte cu câteva zile de comemorarea atentatului din noiembrie 2015, de la Paris, potrivit evz.ro

Afișul arată o combinație între Turnul Eiffel și o pușcă automată și sugerează că susținătorii Statului Islamic ar putea organiza atacuri cu un autor, de tipul lup singuratic”, în Occident. Jihadiștii amenință că organizația teroristă are în plan atacuri asupra copiilor, spunând că va „ucide copii” în fața părinților lor.

Posterul a fost publicat de Fundația Wafa Media, care are legături cu ISIS și care a dat publicității, recent, mai multe afișe cu „execuții”ale unor fotbaliști celebri, pentru a amenința cu atacuri teroriste Cupa Mondială de anul viitor.

afis isis

Mesajele sunt și în arabă, și în engleză, și spun că Franța „va plăti un preț foarte mare pentru războiul său contra islamului”.

„Ne vom răzbuna pentru sângele musulmanilor de pe pământul vostru, vom ucide copii în fața părinților lor”.

Luni se comemorează doi ani de la atacurile teroriste din Paris, în care atacatorii Statului Islamic au ucis 130 de oameni în cafenele, pe stadionul național și în sala de concerte Bataclan.

Luna trecută, ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a declarat că atacul devastator din noiembrie 2015 a fost pedepsit, ISIS fiind alungată din fortăreața lor din Raqqa. „Am fost foarte fericit pentru această victorie, pentru că toată lumea știe că din Raqqa a venit ordinul, acolo s-a luat decizia, iar atacatorii din Franța de acolo veneau”, a spus Le Drian, într-o vizită la Madrid. „Așa că, crimele de la Bataclan nu au rămas nepedepsite”, a spus el, referindu-se la concertul unde jihadiștii ISIS au masacrat 90 de oameni.

La scurt timp după acele declarații, Wafa a publicat imagini caricaturizate în care fotbaliști precum Cristiano Rinaldo sau Lionel Messi și Neymar erau morți sau executați. În una din acele imagini, starul portughez Ronaldo, plin de vânătăi și de sânge, este văzut îngenunchind în fața unui jihadist care îi ținea un cuțit în spate.

Posterul avea un logo al Campionatului Mondial din 2018 pe partea stângă, lângă cuvintele: „Mesajul nostru este cel pe care îl vedeți, nu cel pe care îl auziți. Așa că AȘTEPTAȚI. Așteptăm și noi…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.