“9 maiImplicați” : Ziua Europei, sărbătorită prin jocuri de ştafetă şi vânătoare de comori în Parcul municipal

79
Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională organizează evenimentul “9 maiImplicați” marți, 9 mai 2017, ora 11.00, în Parcul Municipal Bistrița.
Evenimentul marchează Ziua Europei, 60 de ani de la înființarea Uniunii Europene, 30 de ani de Program European Erasmus+ și 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană.
Organizat în cadrul Proiectului “Promotori pentru democrație europeană”, coordonat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, evenimentul are scopul de a crește gradul de informare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani pe tematica „Democrație europeană” prin implicarea lor în activități recreativ-distractive.
Tinerii vor fi implicați într-o activitate de treasurehunt (vânătoare de comori) și un joc de ștafetă, iar sarcinile vor fi descoperirea valorilor, principiilor și simbolurilor Uniunii Europene. Participanții se vor înscrie în echipe de câte 4 membrii.
În cadrul jocului de ștafetă participanții vor trebui să parcurgă un anumit traseu (alergând în saci) și să identifice mesajele care trebuie completate. Ca material se vor folosi cutiuțe de plastic care vor cuprinde fragmente de text. Fiecare echipă va avea la dispoziție instrumente de scris și suport hârtie. Aceste fragmente de text, aranjate în ordinea corectă vor transmite un mesaj.
În cadrul jocului treasure hunt (vânătoare de comori) participanții vor trebui să studieze materialele puse la dispoziție pentru a descoperi informații referitoare la Uniunea Europeană.
Echipele care rezolvă sarcinile cel mai corect și creativ vor fi premiate.

LĂSAȚI UN MESAJ