Deputatul Stelian Dolha, este fericit că unele din sugestiile făcute de PNL se regăsesc pe lista prioritățiilor ministrului Achim Irimescu.

„Văd că Ministerul Agriculturii și-a publicat prioritățile pe termen scurt. Mă bucur că o parte din sugestiile pe care le-am făcut eu și colegii mei liberali din Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților în întâlnirile cu ministrul Achim Irimescu se regăsesc în această listă de priorități. Înțeleg că vom avea în dezbatere, în scurt timp la comisie Strategia Națională de Irigații, aceea strategie solicitată în repetate rânduri de liberali și pe care fostul ministrul Constantin n-a reușit să o închege înainte să vină cu legea irigațiilor în Parlament”, a menționat pe Facebook copreședintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha.

El a adăugat că se pune accentul și pe cercetare, ceea ce e bine.

„MADR a pus pe lista priorităților strategice și Camerele Agricole și un sistem eficient de consultanță agricolă. Dacă lucrăm împreună, adică în comisie alături de toți deputații o lege flexibilă și funcțională pentru Camerele Agricole, poate reușim să depășim un obstacol de care ne-am lovit de 20 de ani încoace. Aștept însă ca proiectul ministerului să prevadă un sistem de subvenționare de la buget a acestor structuri până când vor putea deveni autonome și forme de co-finanțare care să le facă viabile ulterior. E de remarcat și atenția specială acordată cercetării, fără de care agricultura românească n-are nicio șansă și intenția de reorganizare a Academiei de Cercetări Agricole, capitol care are și o alocare financiare, înțeleg de 95 de milioane de lei, iar termenul pentru a duce la bun sfârșit această provocare este iunie-octombrie 2016”, a adăugat Dolha.

1 COMENTARIU

  1. Iată cine vorbeşte-!!!… Tocmai cel care a refuzat să voteze „PENTRU” la Legea irigatiilor prezentata in parlament de fostul ministru Daniel Constantin. Mai mult, cerându-i-se explicatii pentru acest mod de a vota a venit cu niste „incâlcituri” de explicaţii, imposibil de înţeles. Ba că… asa a zis Seful de Grup, ba că… asa a hotarat partidul, ba că…, ba că…, etc. Şi noi care credeam că „alesii nostri” votează chiar aşa cum le dictează CONSTIINŢA şi nu Seful de Grup sau alti sefuleţi. Dar, se vede treaba că pe la noi, POLITICA şi CONSTIINTA se bat mereu cap in cap, de moment ce AMATORISMUL a luat o amploare incredibila ! Omul nepotrivit la locul nepotrivit ! Şi-apoi dă-i si luptă şi iar dăi din falcă neicuşorule, ţine-o aşa şi IAR aşa, tot din greseală în greseală până la victoria finală… Iar Romania „avanseaza” mereu. Inapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.