Profesoara și pictorița Diana Cristina Morar, a lansat la data de 15 decembrie, la Biblioteca Județeană „Georce Coșbuc” din Bistrița carte intitulată „În umbra picturii baroce”.
Cartea este structurată, în 3 capitole: „Istoria dimensiunilor umbrei, Umbra lui Caravaggio şi Umbra maeştrilor de secol XVI-XVII. Profesoara de pictură la Palatul Copiilor din Bistriţa – Diana Cristina Morar – este absolventă cu titlu de doctor al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca din anul 2013. Este născută la Cugir, jud. Alba, în 1983, este căsătorită şi are un copil. A urmat Liceul de Arte „Romul Ladea” din Cluj-Napoca şi a avut mai multe expoziţii de pictură.

„În general în Bibliotecă, am lansat și lansăm cărți de literatură, cărți de poezie, eseistică, de proză, cărți care vorbesc despre arealuol acesta cultural, zona aceasta a Bistriței, a Bistriței Năsăudului. De data aceasta lansă o carte mai deosebită cu un autor aparte, Diana Cristina Morar, cu această carte „În umbra picturii baroce”. O carte despre istoria artei, o carte despre pictură, o carte despre baroc. Această carte vine să întregească la modul excepțional, bibliografia despre perioada aceasta carea a însemnat foarte mult în istoria artei, perioada barocă, cu toți reprezentanții ei iluștrii șl cu cel mai ilustru reprezentant care este Caravagio. Un autor de care s-a apropriat Istoria Artei, dar și teologia, și literatura și filozofia. Puteți citi această carte, dar și cărțile marelui profesor Victor Ieronim Stoichiță. Ceea ce face să fie aparte acestă carte și tema acestei cărți, este subiectul acesta, „umbra”. Poate nu este greu să vorbești despre portret, despre peisaj, dar este extrem de greu să vorbești despre umbră. Despre „umbra” a vorbit foarte mult și a teoretizat foarte mult, Istoria Artei, Victor Ieronim Stoichiță, în acea carte splendiă despre istoria umbrei. Ceea ce face Diana Cristina Morar face cu foarte mult simț pedagogic, deoarece este în același timp și profesoară, dar în același timp cu o sensibilitate deosebită și cu pași de om care învață să scrie de la maeștrii ei”, a precizat Pintea, Director Biblioteca Județeană „George Coșbuc” BN.

lansare carte

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.