În sala de consiliu a Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, a avut loc întâlnirea Comitetului de Coordonare a Planului Local de Acțiune pentru Protecția Mediului, în scopul validării documentului final. Procesul de revizuire al PLAM s-a desfățurat în perioada 16 octombrie 2014 – 8 decembrie 2015.

„Membrii Grupului de Lucru au identificat 10 categorii de probleme specifice componentelor de mediu: poluarea atmosferei, poluare apei, gestiunea deșeurilor, poluarea solului si apelor subterane, protecţia naturii, gestionarea pădurilor, urbanizarea mediului natural şi transporturi, pericole și dezastre, educaţie ecologică, capacitate administrativă.

Comitetul de Coordonare a considerat că documentul PLAM ţine cont de cerinţele legislative, de realităţile sociale şi economice din judeţ, de posibilităţile financiare ale agenţilor economici, a autorităţilor locale pentru realizarea acțiunilor care vizează protecţia mediului, respectiv îndeplinește condițiile pentru a fi validat prin vot unanim”, informează instituția condusă de Sever Roman.

Documentul validat va fi transmis spre avizare la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, iar ulterior va fi aprobat de către Consiliul Județean prin Hotărâre de Consiliu Județean, și va fi difuzat către parteneri si beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.