Primarul municipiului Bistrița a vorbit în cadrul unei conferințe care a avut loc săptămâna trecută despre problaticele ISU,  despre autorizații, Teatrul de Vară, școli și grădinițe.

„Teatrul de vară pentru a funcționa cu peste 200 de spectatori pe scaune trebuie să fie autorizat. Dacă funcționează cu sub 200 nu trebuie nici măcar avizat. În acest moment lucrăm în Teatrul de Vară, la fixarea celor 200 de scaune. Am avut două runde de discuții cu ISU, le-am transmis și în scris, ne-au răspuns în scris, nu trebuie avizat, dar trebuie respectate câteva condiții. Scaunele trebuie să fie fixate, becurile trebuie să fie reci, deci nu ai voie să folosești becuri cu incandescență ți neoane sau, mă rog, de tipul acesta, pentru că în cazul în care se sparge un bec cu incandescență se poate aprinde de la el ceva. Dacă este neon sau ceva, nu se aprinde nimic.  Teatrul de Vară este folosibil la nivel maxim de 200 de persoane/scaun”, a precizat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu.

De asemenea, acesta a vorbit și despre școlile și grădinițele din județ.

„Referitor la problematica ISU, eu am trimis în urmă cu aproximativ o lună, imediat după accidentul care a avut loc, câte o scrisoare la fiecare director de școală sau grădiniță, 27 de unități, să îmi transmită în scris problemele pe care le au pentru autorizare. Numai noi suntem cu toate unitățile autorizate, sau problemele care nu le-au rezolvate și le au în sarcină. Am primit solicitări de la școli. Este alocată o sumă de 350.000 lei pentru că școlile și grădinițele să își rezolve toate problemele din acest punct de vedere. Eu bănuiesc că lucrurile se vor mai liniști, ceea ce avem în legislație va trebui să respectăm cu toate că și legislația în domeniu a fost făcută cândva, de cineva, care s-a gândit, probabil că nu se aplică ad literam, care sunt și măsuri, care spun eu exced și pot bloca anumite lucruri„, a mai adăugat Ovidiu Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.