Premergător Zilei Naţionale a României, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud a avut loc pentru a doua oară în acest an „Ziua Porţilor Deschise”. Sute de elevi şi profesori de la şcolile şi liceele din judeţul nostru au luat parte la acest eveniment.

Pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Bistriţa au putut fi admirate autospeciale folosite de poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică, precum şi autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Totodată, a fost organizată o expoziţie a armamentului şi echipamentelor de protecţie din dotarea Serviciului Acțiuni Speciale şi au fost amplasate mai multe standuri şi panouri, unde au fost expuse o serie de fotografii, ilustraţii şi materiale informativ-preventive, specifice activităţii poliţieneşti„, potrivit IPJ BN.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistriţa Năsăud şi-a deschis larg porţile, astfel că sute de copii au aşteptat cu nerăbdare să viziteze birourile de identificări judiciare, expertize şi constatări criminalistice, precum şi camera de anchetă a inspectoratului.

Celor prezenţi le-au fost dăruite calendare şi orare personalizate, iar poliţiştii criminalişti au prelevat amprente papilare, care le-au rămas ca amintire, sub formă de breloc.

politie 2 politie 3 politie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.