Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu a anunţat că municipalitatea va achiziţiona stadionul „Jean Pădureanu”, după ce justiţia va face lumină în ceea ce priveşte proprietarul.

” Eu știu că au sentințe favorabile, dar nu este o sentință irevocabilă. Eu nu știu să fie. Și cea de-a doua sentință care o au favorabilă și prin care baza sportivă este recunoscută ca a lor, s-ar putea să apară și cea irevocabilă. În momentul acela vom intra în discuții, dar discuțiile pentru achiziționarea unui astfel de obiectiv o să fie niște discuții premilinare, iar după aceea o să avem cel puțin un sondaj de opinie. Pentru că achiziționarea stadionului, toată baza de acolo nu presupune numai cheltuielile de cumpărare, ci și cheltuielile anuale de întreținere. Pentru că un club, așa cum sunt cele mici, care sunt în liga a III-a sau a IV-a, chiar dacă îl primesc rapid, nu au ce să facă cu el, nu pot să îl întrețină. Sau ar putea să întrețină terenul și tot ce e în jurul lui, tribune, hotel, și dotările de sub tribune, acestea toate trebuie menținute în stare de funcționare. Asta înseamnă, eu spun „grosso modo”, 200 de milioane de lei anumal minim, ori banii aceștia trebuie scoși de undeva. Banii aceștia, se poate asfalta o stradă, se poate face un iluminat public, se pot face niște lucruri”, a declarat primaru Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu.

O sentinţă judecătorească finală nu ar veni decât să rezolve situaţia juridică a bazei sportive care se degradează pe zi ce trece. ACF Gloria 1922 Bistriţa, acum falimentară şi dezafiliată de la Federaţia Română de Fotbal, va încerca să vândă stadionul, primăriei Bistriţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.