Municipalitatea derulează proiectul ”Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură ”George Coşbuc” Bistriţa, monument istoric de categoria A”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare totală de 16.036.649,67 lei.

Însă bistrițenii se vor putea bucura de reabilitărea clădirii abia în luna ianuarie.
Lucrările începute de acum doi ani de zile sunt pe ultima sută de metrii. Execuția lucrărilor, realizate de asocierea SC Creativ – Euras SRL – Inst-Nistor, costă 7.339.383,89 lei fără TVA.

După reabilitare, în clădire va fi amenajat un muzeu de artă medievală cu expoziţii periodice şi speciale, vor fi organizate expoziţii, cursuri de iniţiere în muzică şi în arta tradiţională, cursuri de dans popular, de societate şi sportiv.

Inițial, termenul de finalizare era 19.07.2015, însă lucrările nu se vor încheia în acest an. Acestea au scos la iveală elemente care nu au fost luate în considerare în proiect. Tocmai de aceea finanțarea a fost suplimentată, pentru a rezolva toate aceste probleme. Se lucrează însă intens pentru ca în luna decembrie lucrările să fie finalizate.
Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură ”George Coşbuc” Bistriţa, este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar costurile se ridică la circa 16 milioane de lei.

Obiectivele proiectului sunt: îmbunătăţirea condiţiilor funcţionale privitoare la utilizarea construcţiei, reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii, repararea şi recondiţionarea tuturor elementelor decorative şi de finisaj cu valoare istorică păstrând pe cât posibil soluţiile iniţiale, efectuarea unor lucrări de reparaţii capitale la instalaţiile electrice, de încălzire, apă şi canalizare conform necesităţilor funcţionale şi arhitecturale ale clădirii, recondiţionarea sistemului de ventilare cu refolosirea parţială a sistemului istoric, iluminat arhitectural interior şi exterior, înlocuirea scaunelor din sala de spectacole şi sala studio, refacerea structurii scenei cu o pantă calculată pentru optimizarea vizibilităţii, dotarea cu sistem audio/video performant, dotarea obiectivului cu un infochioşc pentru informare turistică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.