Cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova va fi votată în plen săptămâna viitoare, miercuri, a anunţat preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc. Dosarul are 2.700 de file. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că senatorii PSD vor vota pentru cererea transmisă de procurorii DNA.

„Bun, cel puțin la nivelul discursurilor, PSD se leapădă de Dan Șova și anunță că parlamentarii săi vor vota, de data aceasta, pentru încuviințarea cererii de reținere și arestare.
Nimic nu i-a împiedicat însă să voteze pentru încuviințarea arestării de alte două ori, una cu mir și alta fără. Să sperăm că a treia oară, când omul nu mai contează în ecuațiile de partid, să-și calce pe inimă și să-și facă treaba de parlamentari. Să-și aducă aminte, măcar odată că imunitatea parlamentară ar trebui să funcționeze doar pentru declarații.
Deocamdată însă, în fapte, cererea nu e pe ordinea de zi a plenului Senatului de săptămâna aceasta, deși cu puțină voință politică a celor care conduc prima cameră a Legislativului lucrurile se puteau rezolva. Însă săptămâna viitoare, când luni și marți sunt zile libere, adică e Sărbătoarea Sfântului Andrei apoi Ziua Națională a României cresc șansele ca miercuri Senatul să n-aibă cvorum și Șova să mai primească un răgaz. Dar n-ar fi prima dată când domnii aceștia una ar spune și alta ar face”, a notat pe pagina de socializare co-președintele PNL, Stelian Dolha.

Amintim că senatorul PSD este acuzat de trafic de influență într-un nou dosar, în care este acuzat de procurorii DNA că a primit în total 100.000 de euro de la un denunțător, în schimbul intervenției pe lângă directorul centralei CET Govora SA, pentru ca acesta să încheie un contract de asistență juridică cu o societate de avocatură.

Votul senatorilor pe cererea DNA se va da în plen miercurea viitoare, pe 2 decembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.