Cluburile Rotary Bistrița Nosa și Rotary Bistrița organizează  „Promenada Inimilor”, care se desfăşoară în 29 septembrie 2018, ora 10 și presupune parcurgerea traseului de 1,6 km, amenajat în Parcul Municipal Bistriţa.

 

Cluburile Rotary lansează iniţiativa către locuitorii oraşului, care vor să susțină, în pas alergător sau în plimbare, importanța mișcării pentru sănătate, locul de întâlnire este punctul de start al traseului: intrarea dinspre Sala Polivalentă a Parcului Municipal Bistrița.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiţă–Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară.

Pentru a încuraja mișcarea ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, Cluburile Rotary Bistrița Nosa și Rotary Bistrița, alături de numeroase alte cluburi din țară, împreună cu Societatea Română de Cardiologie si Forumului Naţional de Prevenție, organizează și anul acesta “Promenada Inimilor”.

Programul a fost iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi este implementat deja în peste 10 ţări europene. La nivel național, acesta a fost lansat în 2013 și se bucură de un mare succes, beneficiind an de an de participarea a mii de persoane, potrivit comunicatului Rotary.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.