Columbia rămâne principalul producător de cocaină din lume, cu creşteri record ale plantaţiilor de coca şi ale potenţialului de producţie a acestui drog în 2017, a anunţat miercuri Oficiul ONU contra drogurilor şi crimei (ONUDC), citat de AFP.

 

Potrivit ONUDC, în raportul său anual prezentat la Bogota, culturile ilicite de frunze de coca au crescut cu 17%, la 171.000 de hectare, iar capacitatea de producere a cocainei a crescut cu 31% în raport cu 2016, la 1.379 tone.

„Vreau să-mi exprim profunda preocupare faţă de sumele de bani generate de drogurile ilegale”, a declarat reprezentantul organizaţiei în Columbia, Bo Mathiasen.

Regiunile de la frontiera cu Ecuadorul şi Venezuela sunt cele care numără cele mai importante suprafeţe de narco-culturi, potrivit lui Mathiasen.

Sursa foto: youtube.com

Columbia rămâne astfel primul cultivator de coca şi producător de cocaină, devansând Peru (43.900 ha) şi Bolivia (24.500 ha), conform ONU.
Departamentul columbian cel mai afectat este în continuare Narino (sud-vest), cu o suprafaţă a culturilor de coca la fel de mare precum cea din Peru, a subliniat Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.